КМЕТ

Валентин Черпоков е е роден през 1967 г. в Асеновград. Неизменно е кмет на родното си село Забърдо от 1996 година до 2011 г. След товаZabardo26 един мандат беше общински съветник в ОбС – Чепеларе. На местните избори през октомври 2015 г. започна пети мандат като кмет на село Забърдо, избран на първи тур.

Черпоков стана известен с това, че осигуряваше по 1000 лв. за всеки брак на двойка от селото и по 2000 лв. за всяко бебе.

Като кмет Черпоков отправи покани към водещи дипломати и всички посланици и много от тях посетиха Забърдо през мандатите му.

Стана причина селото да се възприема като туристическо. Направи Забърдовското виенско колело, зоологическа градина, красив площад и старобългарска юрта. Сложи и голям надпис „Добре дошли в Забърдо“ преди селото.

По негово време Забърдо бе отличено и получи първо златен печат и златна значка за уникално и развито селище. Черпоков е инициатор на редица благотворителни прояви и мероприятия за привличане на туристи в района.

Семеен е, с 2 деца.

Дъщеря му Росица стана най-младата общинска съветничка в Чепеларе, а понастоящем е председател на Общински съвет – Чепеларе.

4erpokov 1

4erpokov 2